Reklamowe-24

Reklamowe-24 niezastąpione kompendium wiedzy o artykułach reklamowych, stroje reklamowe, maskotki reklamowe, gadżety reklamowe, szaliki

Stroje reklamowe chrupiące, czyli frytki Farm Frites Poland

reklamowe-24 stroje reklamowe tutka

Jak przedstawić produkowany przez przedsiębiorstwo produkt? To pytanie stawiają sobie z pewnością specjaliści od reklamy w niejednej firmie, albo pracownicy wyspecjalizowanych agencji merchandisingowych. Rozwiązanie takiego problemu stanęło z pewnością przed osobami, projektującymi

dla firmy, która jest producentem niezwykle popularnych, powszechnie obecnych oraz zmagających się z liczną konkurencją na rynku spożywczym produktów, jakimi są mrożone . Zapewne można było zaprojektować , inaczej , w formie pojedynczej , prostej, lub karbowanej, cienkiej lub długiej, grubej lub cienkiej, bardziej lub mniej przyrumienionej.

reklamowe-24 stroje reklamowe tutka można by wykonać również w formie znanych, przyciągających kolorowymi nadrukami foliowych opakowań. Tym razem jednak, osoby projektujące postanowiły posłużyć się efektowną, choć może mniej popularną w Polsce w takim kształcie formą, jaką jest papierowa . Dzięki temu zabiegowi, uzyskały nadzwyczaj efektowną formę, a zwieńczenie tutki pióropuszem frytek, spowodowało, że trudno ominąć takie

bez zwrócenia na nie uwagi.

Wprawdzie niemal każdy je zna, wielu próbowało, a dla znacznej ilości ludzi, codzienny posiłek bez frytek wydaje się niepełnowartościowy, tradycyjnie, jak to niejednokrotnie czyniliśmy na Reklamowe-24, postaramy się zdefiniować, czym są, i jak należy je przyrządzać, aby osiagnąc najlepsze smakowe efekty,

.

z francuskiego , czyli ziemniaki smażone) to pokrojone w kształcie słupków, kawałki ziemniaków smażone w głębokim tłuszczu. Za kraj pochodzenia frytek uważa się Belgię, w której powszechnie stosowanym do pieczenia tłuszczem był łój wołowy.

 reklamowe-24 stroje reklamowe tutka

stosowano najczęściej, jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs lub ryb. Najlepsze gatunkowo wytwarzane są ze specjalnych odmian ziemniaków o wydłużonym kształcie bulwy, zwłaszcza tych, które zawierają znaczne ilości skrobi. Takie gatunki ziemniaków sprawiają, ze w trakcie smażenia nie wchłaniają nadmiernych ilości tłuszczu, a co za tym idzie są smaczniejsze, chrupiące i nie ciężkostrawne. smaży się zanurzone w tłuszczu, w naczyniach zwanych frytkownicami, głębokich garnkach lub patelniach.

A na koniec, oryginalny, belgijski przepis na smaczne, chrupiące .

Ziemniaki pokrojone na stosunkowo cienkie pasemka, o grubości minimum 1 cm, przetrzymać kilka minut w garnku gorącej wody z rozpuszczoną 1 łyżką cukru.

Należy rozgrzać tłuszcz w stosownym, posiadanym naczyniu.

wyjęte z wody należy osuszyć, używając czystej ściereczki albo papierowego ręcznika.

reklamowe-24 stroje reklamowe tutka

Wytarte z wody należy włożyć do naczynia z gorącym tłuszczem, najlepiej układając je na sitku lub odpowiednim wkładzie z dziurkami.

Wypłyniecie frytek na powierzchnię tłuszczu oznacza zamknięcie się porów w ziemniakach, uniemożliwiające dostanie się tłuszczu do środka i jest najlepszym momentem, do wyjęcia ich z naczynia.

Po odczekaniu około 20 minut, należy ponownie wrzucić je na tłuszcz, który osiągnie znów wysoką temperaturę.

Ten drugi i ostatni etap smażenia, powinien trwać od 2 do 4 minut i jego efektem powinny być gorące, chrupiące, złocistego koloru frytki.

Po wyjęciu frytek z garnka, najlepiej na papierowy ręcznik, usunięty zostanie niepotrzebny tłuszcz.

Smacznego.

Dane wpisu

Data
6 września 2012

Autor
reklamowe-24

Kategoria

Zostaw odpowiedź